John Gold komt met ‘Multilimiter’

Na decennia van succes op het gebied van snelheidsmanagement, met name in de achteraf in te bouwen cruise-control, introduceert John Gold nu een nieuwe manier van snelheidsassistentie. De Multilimiter gaat verder waar het voor de populaire cruise-control ophoudt, zegt het bedrijf. De Multilimiter voor bedrijfsauto’s begrenst het maximum motortoerental, handhaaft desgewenst een vaste eindsnelheid en bewaakt optioneel diverse voorkeurslimieten. Dit leidt volgens John Gold tot brandstofbesparingen van al snel 15% en meer. Wat betekent dat de Multilimiter zich bij een jaarkilometrage van 40.000 en een bescheiden investering vanaf € 450,- al in een half jaar terugverdient.

Begrenzen

Nederland is met zijn voortdurend wisselende maximumsnelheden, in een relatief opeengepakt wegennet met trajectcontroles en filedruk, voor chauffeurs een regelrechte uitdaging. Wie de uitdaging aangaat met de Multilimiter van John Gold zal in weerwil van de kenmerkende eigenschappen van het Nederlandse wegennet, tot een aanzienlijke besparing en een duidelijke verbetering van rijcomfort komen met de Multilimiter, zo zegt het bedrijf.

Het begrenzen van het maximum-motortoerental en de mogelijkheid om als snelheidsbegrenzer op te treden, hebben een grote invloed op het brandstofverbruik. Dit heeft ermee te maken dat moderne verbrandingsmotoren in toenemende mate zo geconstrueerd zijn, dat ze voornamelijk bij lagere toerentallen met optimale efficiëntie presteren. Daar maakt John Gold met de Multilimiter gebruik van, door energiezuinig schakelen aan te moedigen. Alleen op deze manier kan de wagenparkbeheerder zich volgens John Gold verzekeren van optimale duurzaamheidsprestaties van zijn wagenpark, waarmee naast milieu-doelstellingen ook de veiligheid en het rijcomfort gediend zijn.

Test

John Gold bouwt de compacte Multilimiter achteraf in op personen- en bestelauto’s. Dit heeft geen gevolgen voor eventuele fabrieksgarantie en zijn er geen technische of optische gevolgen voor de voertuigen in kwestie. Het motormanagement van de auto blijft dus onaangeroerd. Bovendien laat het systeem zich eenvoudig en goedkoop overzetten op een nieuw voertuig, wanneer het bestaande model het einde van zijn economische levensduur heeft bereikt. Daarmee wordt dus nóg een potentiële kostenbesparing toegevoegd aan het systeem.

John Gold heeft een inmiddels meerdere praktijktests met de Multilimiter afgerond. De uitkomsten zijn uitermate gunstig, aldus het bedrijf.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *