Iveco wordt niet verkocht aan Chinees bedrijf

CNH, het moederbedrijf van Iveco, heeft de onderhandelingen over een mogelijke overname door het Chinese FAW, afgebroken. Deze gang van zaken wordt door de Franse en Italiaanse regeringen gewaardeerd, meldt Bloomberg.

Tot een serieus bod van het Chinese FAW is het nooit gekomen. Wellicht omdat de Chinese partij op de radar kreeg dat met name de Italiaanse regering een overname van Iveco door een Chinees bedrijf niet zag zitten. In een verklaring stelt CNH dat ‘er voldoende mogelijkheden’ zijn voor Iveco om duurzame transportoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de Europese Green Deal. De regeringen van Frankrijk en Italië stellen dat Iveco een bedrijf is dat ‘een strategisch belang vertegenwoordigt’, namelijk productie van zware voertuigen. De Fransen zijn er nogal op gebrand dat Iveco in Europese handen blijft, omdat Iveco eigenaar is van de Franse busbouwer Heuliez.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.