Iveco Stralis voor Van de Wetering

De nieuwe Iveco Stralis die Van de Wetering aan het wagenpark toevoegt is uitgevoerd met de grootste cabinevariant die Iveco biedt: de Hi-Way. Onder de cabine bevindt zich een FPT Cursor 13 dieselmotor met een vermogen van 500 pk en 2300 Nm koppel. De gestuurde voorloopas is hefbaar.

De Stralis heeft een brandstoftank van 260 liter in de achteroverbouw waardoor er in totaal 690 liter diesel kan worden meegenomen, ondanks de beperkte ruimte aan het chassis vanwege de voorloopas.

De nieuwe Iveco Stralis is voorzien van het Hi-eSCR systeem waardoor de Euro-VI norm wordt bereikt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van uitlaatgasrecirculatie (EGR) of een actief roetfilter. De voordelen zijn een lager eigen gewicht van de trekker, langere onderhoudsintervallen en een lager brandstofverbruik. Ook hoeft er bij de Iveco Stralis nooit regeneratie plaats te vinden om het roetfilter te reiniger.

Door de diverse en specifieke inzet van de nieuwe Iveco door Van de Wetering zijn een schuifbare koppelschotel, parkeerrem op de vooras en verschillende aansluitingen voor (semi)diepladers gemonteerd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *