Iveco start met ‘over the air’ updates

Iveco breidt het Iveco-On connectiviteitssysteem uit met de mogelijkheid van over the air updates. Op die manier beschikt een Iveco altijd over de nieuwste software.

Het verbeterde Iveco On-systeem is ontworpen om software-upgrades mogelijk te maken zonder meteen de werkplaats te hoeven bezoeken. Zo’n update wordt binnen enkele minuten op afstand gedaan. De chauffeur kan het proces starten via het aanraakscherm op het dashboard of via de smartphone-app.

Connected

Update op afstand (via de ether) is mogelijk dankzij de Connectivity Box-connectiviteitsmodule, momenteel beschikbaar voor de S-Way- en Daily-modellen. Dit is een van de meest geavanceerde modules die we vandaag op de markt zien. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om op afstand een diagnose van het voertuig te stellen, op afstand een fout uit de boordcomputer te verwijderen of, in het geval van een Daily geregistreerd op 3,5 ton, op afstand de instellingen van de snelheidsbegrenzer te wijzigen. Bovendien verzamelt het systeem informatie over de werking van het voertuig en stuurt dit door naar het wagenparkbeheersysteem.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.