Inschrijven voor RAI Innovation Award

ING Lease is net als voorgaande edities weer sponsor van deze prestigieuze award. Deze week start de inschrijving voor de deelnemers van de vakbeurs; maximaal vijf inzendingen komen uiteindelijk in aanmerking voor een nominatie en worden op de beurs op een speciale manier gepresenteerd in het InnovationLAB. BedrijfsautoRAI 2015 wordt van 20 tot en met 24 oktober gehouden in RAI Amsterdam.

De Nederlandse SV industrie, ook wel opbouwindustrie genoemd, staat internationaal bekend om haar innovatiekracht en brengt veel hoogwaardige innovaties voort. Op de BedrijfsautoRAI komende oktober zullen dan ook veel innovaties van carrosseriebouwers, oplegger- en aanhangwagenfabrikanten en componenten te zien zijn. “Voorgaande edities van de SV Innovation Award hebben bewezen dat de branche veel waarde hecht aan de prijs,” aldus Remco Tekstra, secretaris afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging. “Als organisator willen wij deze initiatieven vooral stimuleren en speciale aandacht vestigen op innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector, om deze dan vervolgens over het voetlicht brengen bij het grote publiek, zowel nationaal als internationaal.”

Innovatie

De SV Innovation Award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat de beste innovatie heeft ontwikkeld ten behoeve van meer efficiency in het wegtransport. Deelnemers aan de BedrijfsautoRAI 2015 kunnen tot 1 september aanstaande hun noviteit aanmelden via het Exposanten Portaal. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle inzendingen op de criteria duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu. Uit de inzendingen worden vijf nominaties gekozen. De genomineerden krijgen tevens de mogelijkheid hun innovaties op het speciale InnovationLAB van BedrijfsautoRAI te presenteren. De overall winnaar wordt tijdens de officiële opening van de BedrijfsautoRAI bekendgemaakt.

Volgens Pieter-Bas Broshuis, directeur van Broshuis B.V. en winnaar van de SV Innovation Award in 2012, staat het winnen van de prijs garant voor een golf aan publiciteit. ”Wij hadden de eer om de innovatieprijs 2012 in ontvangst te nemen met onze 100 tonner range. Het was een kroon op het vele werk dat we in innovaties steken. Dat een onafhankelijk jury ons verkozen heeft, is een grote waardering. We hebben zowel tijdens als na de beurs veel exposure gekregen en zullen dan ook dit jaar weer een poging doen om deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *