ING: Bedrijven kunnen in 2015 herstel oogsten

“Zowel nationaal als internationaal krijgt de economie nu positieve impulsen, die positief doorwerken in de vraag bij verladers en logistieke bedrijven. Financieel hebben logistieke bedrijven de gevolgen van de economische crisis nog niet helemaal van zich afgeschud, maar aan het vrachtvolume ligt het niet meer; dit is terug op het niveau van 2008”, aldus ING.

Bedrijven actief in het vervoer over water en logistieke dienstverlening kunnen dit jaar met ruim drie procent de hoogste groei tegemoet zien binnen de sector. “Het vervoer over water profiteert van de exportgroei en activiteit in de havens en logistieke dienstverleners doen hun voordeel met de groeiende vraag naar warehousing en logistieke expertise. Het steeds meer binnenlands afhankelijke wegvervoer groeit met 1,8 procent minder hard, maar kan de vorig jaar ingezette positieve lijn wel voortzetten”, meldt het kwartaalbericht.

Ondanks de positieve ontwikkeling van de markt zijn transport- en logistiekbedrijven nog voorzichtig in hun optimisme. ING: “Dit broze vertrouwen is vooral te wijten aan de toegenomen volatiliteit in de economie, wat directe invloed heeft op de logistieke vraag. Ook structureel zal de beweeglijkheid van de markt groter blijven. Plannen is daardoor uitdagender en flexibiliteit is noodzaak.”

Machiel Bode, sectormanager Transport en Logistiek van ING: “De uitdaging voor bedrijven is om op basis van ICT en de juiste stuurinformatie zo goed mogelijk grip te krijgen op de prestaties en de ontwikkelingen in de markt. Rekening houden met alternatieve scenario’s is hier onderdeel van.”

Download hier het ING Kwartaalbericht april 2015 >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *