Imperial lijft Van den Anker in

Binnen Imperial Logistics International, dat in Duisburg zetelt, is al de nodige ervaring met chemische logistiek, dankzij de dochter Lehnkering. Mede hierom wordt de nodige onderlinge synergie verwacht. Met de overname krijgt Imperial de beschikking over vier logistieke distributiecentra (drie in Nederland en eentje in België) die in totaal zo’n honderdduizend pallets kunnen bevatten. Imperial zelf heeft al een faciliteit in de haven van Rotterdam. In de overname is ook het wagenpark opgenomen. Van den Anker-directeur Léon Jacobs zal aanblijven om Van den Anker aan te sturen.

Over de overnameprijs worden door de partijen geen uitspraken gedaan. Wel blijkt Van den Anker afgelopen jaar voor de derde maal op rij zwarte cijfers te schrijven. In 2014 is de omzet met tien procent gestegen naar twintig miljoen euro. Imperial Logistics International is goed voor 1,2 miljard euro, zonder Van den Anker, en telt ruim 7500 medewerkers op 150 locaties.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *