HZ Transport schaft veertig Carrier-machines aan

“Carrier hoort beslist in ons rijtje van favoriete leveranciers voor ons wagenpark”, zegt Barry Zuiderwijk onomwonden. “Onze machines en onze trucks hebben het zwaar, onze klanten leggen de lat hoog. Met behulp van Carrier-koelmachines is voor ons een zorg weggenomen, met betrekking tot de kwaliteit van de lading en de temperatuurveiligheid ervan.”

Om zeker te zijn van de juiste temperatuur op elk moment, zijn de trailers uitgerust met een telematicasysteem van T Comm. Hiermee kunnen real time de ingestelde temperaturen draadloos gevolgd en geregistreerd worden.

Bij HZ Transport is men te spreken over de kwalitatieve vooruitgang in de wereld van de koelmachines. “We zien dat de betrouwbaarheid en het brandstofverbruik van de machines de laatste jaren enorm zijn verbeterd”, aldus Zuiderwijk. “We servicen twee maal per jaar bij de vestiging van Carrier in Zoetermeer. We slaan dit nooit over.”

De nieuwe koelmachines hebben diverse voordelen, zoals het verhogen van de voertuiginzet (uptime), lagere kosten per draaiuur (TCO) en een betere temperatuurbeheersing (voedselveiligheid).

Giel Verkamman, directeur van Carrier: “Dankzij het all-electric E-Drive concept van de Vector-range, behoren mechanische overbrengingen, zoals toegepast in conventionele snaar-aangedreven systemen, tot het verleden. E-Drive zet het motorvermogen direct om in elektrische aandrijving. Dit resulteert in een systeem waaruit storingsgevoelige componenten konden worden weggelaten. Met als gevolg een besparing op de onderhoudskosten en een verhoogde inzet van de trailer.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *