Hyundai wordt aandeelhouder in H2 Mobility

Hyundai is aandeelhouder geworden in waterstofinfrastructuurbedrijf H2 Mobility. Daarmee is Hyundai de eerste aandeelhouder buiten de kring van oprichtende leden: TotalEnergies, Shell, OMV, Linde, Air Liquide en Daimler. Hyundai wordt vertegenwoordigd door Hyundai Motor Deutschland.

Sinds de oprichting van H2 Mobility in 2015 fungeert Hyundai al als aangesloten partner in de ontwikkeling van de waterstofinfrastructuur in Duitsland. De nieuwe stap van aandeelhouder versterkt de toewijding van Hyundai aan waterstof-brandstofceltechnologie, door de uitbreiding van de waterstofinfrastructuur voor waterstof-elektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen (FCEV’s) te ondersteunen.

“Met deze stap ondersteunt Hyundai de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur”, aldus Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. “Door onze ervaring in waterstof-brandstofcelsystemen te combineren met H2 Mobility’s jarenlange ervaring in de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur, zal dit partnerschap ons in staat stellen aanzienlijke vooruitgang te boeken in het creëren van een schoon waterstofecosysteem.”

Partnerschap met H2 Mobility

Als ’s werelds grootste exploitant van waterstoftankstations heeft H2 Mobility vestigingen in de grootstedelijke gebieden van Hamburg, Berlijn, Rijn-Ruhr, Frankfurt, Neurenberg, Stuttgart en München, evenals langs aansluitende snelwegen. Al deze waterstoftankstations kunnen waterstof-elektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen bedienen, inclusief personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (bij 700 bar). Door het toenemende aantal personenauto’s, bussen, vuilniswagens, veegmachines en vrachtwagens die op schone brandstof rijden, zijn er steeds meer waterstoftankstations die zich toeleggen op het bedienen van de grotere bedrijfsvoertuigen (bij 350 bar).

Bouwen aan een waterstofmaatschappij

Door zijn samenwerkingen met waterstof-, energie- en logistieke bedrijven over de hele wereld, breidt Hyundai zijn activiteiten in waterstof-brandstofcelsystemen gestaag verder uit om de waterstofeconomie te bevorderen. Hyundai is al wereldleider in de ontwikkeling, massaproductie en export van waterstof-brandstofcelsystemen, waaronder FCEV’s. De nieuwste waterstofvoertuigen – de XCIENT Fuel Cell-truck en de Elec City Bus – zijn onlangs, tijdens een speciaal evenement in IJmuiden op 22 en 23 juli jl., aan de Nederlandse en Duitse media getoond.

Voor zijn transitie naar Smart Mobility Solution Provider richt Hyundai zich niet alleen op het bouwen van emissievrije voertuigen, maar ook op de benodigde infrastructuur voor deze voertuigen. Het genoemde partnerschap is slechts een nieuwe stap in de actievere rol van Hyundai als belangenbehartiger van het gebruik van waterstof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.