Heuver opent warehouse in Lyon

“Als exclusief importeur van Aeolus truck-, landbouw- en EM banden zijn we al jaren actief in Frankrijk”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “De Franse markt biedt volop kansen voor Aeolus, ondanks de stevige aanwezigheid van nationale merken. Wij hebben met het merk inmiddels op andere grote Europese markten een zeer krachtige reputatie. Maar wil je succesvol zijn, dan moet je investeren. Ook als de verwachting is dat de wisselkoersen zich even niet in Europees voordeel ontwikkelen. Je moet gewoon actief aanwezig zijn en kort op de markt zitten. De afgelopen maanden kreeg ons Franse accountteam vorm. In de tussentijd vonden we een goede locatie voor het distributiecentrum. We komen nu in de fase van mensen aannemen, de inrichting opzetten en voorraden aanleggen. We verwachten dat we halverwege maart de deuren kunnen openen.”

Voordelen voor de markt

Die start gaat niet gepaard met grootse festiviteiten, weet Bertus Heuver: “We houden de opening eenvoudig. Belangrijker vinden we dat we Franse klanten een korte levertijd kunnen bieden; bestellingen die tot 16.00 uur binnen komen, zullen we doorgaans de volgende dag kunnen afleveren. Dankzij deze vestiging kunnen we de Franse bandengroothandels dus beter ondersteunen. Dat is het grote voordeel als je ter plekke mensen en voorraden hebt. Die gedachte is mede onze drijfveer om in Frankrijk te investeren. Momenteel stellen we met Aeolus de laatste zendingen samen. Zodat we straks met onder andere het hele Aeolus assortiment in Lyon een doeltreffende voorraad hebben.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *