Hessing vervangt 22 MAN’s

Voor een optimale betrouwbaarheid worden de trucks volledig door BTS onderhouden aan de hand van een reparatie- en onderhoudscontract. De relatie tussen Hessing en MAN-dealer BTS is al sinds 2005 bijzonder hecht. Edgar Immink van BTS: “De trucks worden intensief ingezet en rijden gemiddeld zo’n 185.000 kilometer per jaar. Wij werken nauw samen met Hessing om onderhoud en reparatie optimaal in te plannen. Verder adviseren en ondersteunen wij Hessing voor een optimaal resultaat.’’

De trucks die Hessing inzet zijn van het type MAN TGX XLX 18.400.

Halve vloot nu Euro VI

Hessing heeft een vloot van 43 identieke MAN-trekkers en zestig opleggers paraat voor de aanvoer en het afleveren van groenten en fruit. Door de recente vervanging voldoet nu de helft van de vloot aan de Euro VI norm. De versproducten die Hessing aflevert bij een distributiecentrum worden daar overgeslagen in soms wel veertig verschillende trucks. Op tijd aanleveren is dus van levensbelang. Eén truck die te laat aankomt, kan als gevolg hebben dat veertig supermarkten een leeg koelvak hebben.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *