Herstel transportsector zet door

De schaderatio nam toe tot 78,9 procent, een percentage dat vijf jaar geleden nog bijna vijf procent (74,1) lager lag als gevolg van de verminderde bedrijvigheid in de logistieke sector.

TVM heeft vorig jaar een winst van 19,4 miljoen euro behaald. Dat is 1,8 miljoen euro meer dan in 2013. Van dat nettoresultaat is 7,4 miljoen euro afkomstig uit de verzekeringsactiviteiten. Het beleggingsresultaat bedroeg 12 miljoen euro.

Ondanks die met ruim tien procent gestegen jaarwinst moest TVM een verlies van 11,2 miljoen euro incasseren door het faillissement van Koops Furness. Bestuursvoorzitter Arjan Bos zei op de ledenvergadering van de afdeling Wegvervoer, Warehousing en Automotive dat het bankroet heeft geleid tot een aanpassing van beleid. ,,We zullen niet meer investeren in een privébedrijf”, aldus Bos. ,,We betreuren ook de gevolgen voor de werkgelegenheid.”

Groei

De bestuursvoorzitter meldde dat de premie-inkomsten van TVM met 4,3 procent zijn gestegen tot 208 miljoen euro. De groei in met name België (omzet 15 procent) is opmerkelijk. Bos verwacht de komende jaren ook een verdere groei in Duitsland en Polen, het land waar veel transporteurs hun wagenpark naar uitvlaggen. ,,In Duitsland blijkt ons preventieconcept erg aan te spreken. Daar willen we komende jaren groeien naar 25 tot 30 miljoen euro premieomzet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *