Heiwo levert 50 koeltrailers voor inzet bij Albert Heijn

In opdracht van TIP Trailer Services Netherlands BV, die de gehele operationele en financiële services van deze serie koeltrailers op zich neemt, levert Heiwo dertig drie-assers en twintig twee-assers aan diverse vervoerders van Albert Heijn. De twee-assers hebben een totale lengte van 11,30 meter, de drie-assers zijn van de bekende 13,60 meter maat. Alle vijftig trailers zijn uitgerust met een gestuurde achterste as en alle trailers hebben trommelremmen, een onderschuif laadklep, centrale vetsmering en achteruitrij beveiliging. Met name die laatste achten betrokkenen van belang, omdat hiermee tijdens het manoeuvreren bij de winkels, schade en leed kan worden voorkomen.

“Wie een koeltrailer wenst met een gestuurde as, komt meestal bij Heiwo uit”, zegt Edward Verhoeve van Heiwo. “Inmiddels hebben tal van bedrijven hier ervaring mee opgedaan. Bij deze order zitten ook trailers voor nieuwe klanten van ons. Zij gaan nu zelf ervaren wat het verschil is tussen een gewone koeltrailer en een koeltrailer van Heiwo. Bij distributietrailers komen er onder andere meer krachten op de wanden. De 5-laags constructie van Heiwo trailers is zo degelijk, dat juist onder deze zwaardere praktijkomstandigheden, onze trailer zijn kwaliteitsvoordeel kan uitspelen”, aldus Verhoeve met de nodige zelfverzekerdheid. 

De nieuwe trailers zijn volgens Heiwo bijzonder compleet uitgevoerd. Naast genoemde zaken, zijn de trailers FRC en ATP goedgekeurd, hebben ze een PIEK certificaat voor geluidsarm lossen buiten venstertijden en de trailers zijn ook geschikt voor LZV-inzet, zowel met een dolly als in een B-Double. Trailerservicebedrijf TIP, dat vanuit een merkonafhankelijke positie de gehele trailerwereld kan overzien zegt: “Dit is een van de betere trailers die er te koop is voor dit werk. Daarnaast is Heiwo flexibel en wil graag de custom-made wensen toepassen in opbouw/chassis. Onze inzet is berekend op een lange termijn (meer dan 9 jaar) en om dit te realiseren moet de opbouw op de juiste posities voorzien zijn van versterkingen en  moet er gewerkt worden met duurzame materialen. De oplegger is robuust en uitermate geschikt voor dit intensieve werk. Kijkend naar gebruiksschades in dit werk, hebben we vastgesteld dat Heiwo er kwalitatief bovenuit steekt. De iets hogere aanschafprijs, t.o.v. andere bouwers, betaalt zich dan over de gehele looptijd terug. Deze trailers zijn geliefd bij onze klanten die voor Albert Heijn rijden.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *