Heisterkamp: huurcontracten worden langer

De verhuurmaatschappij van Heisterkamp exploiteert een gemengde vloot van zo’n 1400 trailers, bestaande uit schuifzeilers, koelers en gesloten trailers. Hoewel het tijdens de ontmoeting pas januari is, merkt manager trailerverhuur Rick Kruse dat het in tegenstelling tot eerdere jaren al druk is. “Daardoor zijn we best optimistisch voor het verdere verloop van het jaar. Het plantenseizoen moet nog beginnen, maar toch is er duidelijk meer vraag naar rollend materieel dan vorig jaar om deze tijd.”

Kruse ziet een duidelijke trend naar langere huur- en leasecontracten. Daarbij is er goed beschouwd geen sprake meer van huur, maar van lease. De contractduur loopt op naar drie tot zelfs zeven jaar. “Wanneer je kijkt naar de ontwikkelingen in markt en maatschappij, dan is dat niet zo vreemd. Banken staan niet te springen om in de transportsector te investeren, maar de markt trekt aan en de volumes lopen op. Klanten bestellen meer vrachten. Veel bedrijven beseffen dat wij dichter bij de markt staan dan menig andere financierende partij, dus komen ze bij ons. Wij kunnen ze op maat bedienen en de klant is van zijn financieringsonzekerheid verlost.”

Lees hier het complete interview in de eerste Aftersales Truck van dit jaar >>

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *