Heineken: bierdistributie per elektrotruck

De ‘Amsterdamse’ elektrische truck is ontwikkeld met behulp van vervoerder Simon Loos, die de bierdistributie voor Heineken uitvoert. De twaalf tons truck is gebouwd bij Ginaf. Het laadvermogen bedraagt negen ton en de actieradius zo’n 200 kilometer.

Trucks met volledig elektrische aandrijving zijn aan de prijs en Heineken is ‘met de pet rond geweest’ om de prijs omlaag te krijgen. De gemeente Amsterdam draagt bij, maar ook het Europese project Frevue, dat stille en schone stadsdistributie tot doel heeft. Amsterdam zegt graag wereldwijd voorop te willen lopen waar het de inzet van elektrische trucks betreft bij stadsdistributie.

Heineken is niet de eerste bierbrouwer die de binnenstad met een elektrisch aangedreven truck van bier voorziet. Aartsrivaal Inbev ging Heineken voor, dat Hoegaarden bier verdeelt met een vrijwel identieke truck. Deze wordt geëxploiteerd door Nabuurs.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *