Heavy duty bumper van Volvo

Deze versterking van de voorzijde maakt de Volvo FH nog geschikter voor zware rijomstandigheden en voor rijden op onverharde wegen, zoals in het constructiesegment en bijvoorbeeld bomentransport.

De nieuwe bumper voor de Volvo FH is gebaseerd op het concept van de Volvo FMX, dat is ontwikkeld voor zwaar werk in het constructiesegment. De hoeken en voorplaat zijn gemaakt van drie millimeter staal. Een vaste opstap boven de voorplaat is in het design geïntegreerd. De bumper is 132 millimeter verlengd om eventuele eerste klappen op te kunnen vangen en essentiële onderdelen, zoals de koplampen, te beschermen.

De hogere positie van de bumper draagt bij aan de verbeterde oploophoek. Die bedraagt ruim twintig graden op voertuigen met een extra hoog constructie-chassis, dat werd geïntroduceerd op de Volvo FH in 2014. Een volledig goedgekeurd trekoog kan 36 ton aan en wordt aangeboden als optie af fabriek.

Volvo FM met heavy duty bumper aan het werk

[responsive-video identifier=”4mfBFukl_iM”]

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *