Haven van Hamburg bestelt 25 stuks Nikola Tre

De samenwerking tussen Iveco en het Amerikaanse Nikola levert een eerste klant op in Europa. De haven van Hamburg wil 25 elektrische trucks inzetten in hun havengebied. Tijdens de in gebruikname van de fabriek in Ulm werd het memorandum ondertekend.

Het gaat erom of de nieuwe generatie elektrische trucks van de partners doet wat het belooft. De Nikola Tre is opgebouwd op een chassis van een Iveco S-Way en heeft ook een Iveco-cabine. De aandrijflijn is ontwikkeld door Nikola, samen met gespecialiseerde toeleveranciers.

Vorig week namen Iveco en Nikola een deel van de fabriek van Iveco in Ulm in gebruik om daar op jaarbasis duizend elektrische trucks te kunnen produceren, een aantal waarvan het de bedoeling is dat het geleidelijk aan wordt opgeschroefd. Bij de productie zijn circa 160 leveranciers betrokken. De bedoeling is dat de productie voor de jaarwisseling is opgestart. In 2022 zullen dan de 25 exemplaren aan Hamburg geleverd gaan worden.

Nikola toonde bij de opening van de fabriek ook een prototype van de waterstofvariant van de Nikola Tre.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.