GT Radial komt met winterband en megatrailer band

De GSW226 winterband biedt volgens GT Radial uitstekende prestaties in barre winterse omstandigheden, zowel op sneeuw, ijs als op zeer natte ondergrond en kan zijn kwaliteit ook bewijzen op trailers in extreem weer.

De brede schoudergroef draagt bij aan een optimale stabiliteit en een prima handling. De GSW226 heeft een nieuwe geavanceerde rubbersamenstelling, speciaal ontwikkeld voor een lange levensduur in combinatie met uitstekende rijeigenschappen. Deze nieuwe band is leverbaar in de afmeting 385 / 65R22 158L 160J. Andere afmetingen zullen de komende maanden volgen.

GTL 925

De GT Radial GTL 925 is een nieuwe generatie banden voor lange afstand transport, met name ontworpen voor mega trailer toepassingen met een binnenhoogte van drie meter en meer. Het is een redelijk unicum dat een Chinese bandenfabrikant zich waagt aan zo’n specialistische, typisch Europese band.

De band heeft een breed zeven ribs profiel. Het geoptimaliseerde contour met bijhorende loopvlakgeometrie zorgt volgens GT Radial voor een uitzonderlijk regelmatig slijtagepatroon, lage geluidsemissie en een verminderde rolweerstand. Het karkas is volgens de fabrikant prima te herprofileren en vernieuwbaar.

De brede schouderribben van dit product bieden een betere bescherming tegen schokken beschadigingen en zijn minder gevoelig voor schouderslijtage. De GTL 925 is leverbaar in 435/50R19.5 160J. Ook bij deze band zullen snel andere afmetingen verkrijgbaar zijn.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *