Gratis dienst voor schadelastbeheersing

Aanleiding voor de ontwikkeling van deze dienst is een SWOV rapport over de veiligheidscultuur bij transportbedrijven en schadepreventie. Hieruit blijkt dat transporteurs kosten door schades kunnen terugdringen door o.m. aandacht voor de rijstijl van hun chauffeurs. Daarom heeft Fleet Repair deze gratis dienst ontwikkeld om de klanten te ondersteunen bij het terugdringen van het aantal schades en de kosten hiervan. De nieuwe dienst is geschikt voor alle bedrijven met een wagenpark (boven 3500 kg GVW) met een analoge of digitale tachograaf. Reden voor een analyse kan zijn dat een chauffeur een schade heeft gereden of bijvoorbeeld een bovenmatig aantal schades veroorzaakt.

Geen extra apparatuur

De analyse wordt door ITAS Systems uitgevoerd op basis van de geregistreerde data in de tachograaf, zodat geen extra apparatuur nodig is. Beoordeeld worden onder meer het accelereer-gedrag, mate van constante rijsnelheden, en het decelereer-gedrag, ofwel laat men het voertuig uitrollen en of hoe vaak en hoe abrupt wordt geremd. Deze gegevens geven een duidelijk beeld van het rijgedrag van de chauffeur. De analyse kan worden uitgevoerd over elke gewenste – korte of langere – periode. Na afloop komt ITAS Systems met een rapport dat samen met de leidinggevende in het bedrijf wordt besproken. Hierbij komen verbeterpunten naar voren die kunnen leiden tot een kleinere kans op schades. Andere voordelen van de analyse zijn minder slijtage van de bedrijfsauto onder meer van de banden/remmen, een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

Uitgebreid natraject

Indien de leidinggevende dat nodig acht, kunnen Fleet Repair en ITAS Systems een
uitgebreid natraject bieden, afgestemd op de behoeften van de transporteur en van de chauffeur. Hierbij kan bijvoorbeeld worden ingegaan op een verdere
mogelijke schadelastbeheersing en schadeafwikkeling. De nieuwe gratis dienst voor schadelastbeheersing van Fleet Repair en ITAS Systems is bedoeld voor wagenparkbeheerders en transporteurs die klant zijn of worden bij de
truckschadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij Fleet Repair.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 339 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *