Glasurit vernieuwt systeem voor bedrijfsvoertuigen

De kern van het Ratio Truck Systeem is de 68-Serie, het HS-2K-CV-aflaksysteem. Deze aflakserie is flexibel inzetbaar, van originele fabriekslak tot reparatielak, en voor alle toepassingsgebieden – van bakwagen tot stadsbus of touringcar. Voor een briljanter resultaat heeft Glasurit nu een nieuwe binder ontwikkeld: Glasurit 568-M 135 Mischlack. Deze binder heeft in het succesvolle aflaksysteem van de 68-Serie vanaf nu een hoofdrol bij het thema ‘glans en vloeiing’. Een nieuwe formule maakt het mogelijk de kwaliteit van het beproefde laksysteem opnieuw duidelijk te verbeteren.

Met een laag verbruik van het spuitklare mengsel, snellere droging en een perfect oppervlak in slechts anderhalve spuitgang biedt het systeem volgens de lakfabrikant een hoge doorloopsnelheid, korte wachttijden en uiteindelijk een snelle orderafhandeling. Daarnaast biedt de 68-Serie ook nog een unieke verscheidenheid aan kleuren: op grond van een selectie van circa twintig basiskleuren kunnen 55.000 verschillende tinten worden gemengd.

Naast de vernieuwde 68-Serie is er nog een nieuw product: Glasurit 284-90 CV-Grundfüller weiß. Deze chromaatvrije grondvuller is een echte allrounder en hecht op alle gebruikelijke ondergronden. Hij beschermt alle voertuigtypen, van opleggers tot bussen, op betrouwbare wijze tegen corrosie en zorgt zo voor een hoge mate van duurzaamheid. Glasurit 284-90 CV-Grundfüller weiß is niet alleen gemakkelijk te verwerken; met zijn stabiliteit en zeer goede vloeiing is het bovendien de beste basis voor een uitmuntend eindresultaat met het aflaksysteem HS-2K-CV 68-Serie.

De juiste grijstint vinden

Met de nieuwe Glasurit CV Greyshade Identifier kunnen spuiters eenvoudig de juiste grijstint voor elke aflakkleur vinden. Hoe beter de grijstint is afgestemd, des te minder spuitgangen met de aflak nodig zijn. Schadeherstelbedrijven die volgens het grijstintenconcept werken, mogen bij het aanbrengen van de aflak rekenen op een forse efficiencystijging, zowel bij het 1- als het 2-laagssysteem. Vooral bij glanzende uni- en pareleffectlakken zijn besparingen tot veertig procent op het basislakmateriaal mogelijk, en tot 45 procent kortere procestijden.

De nieuwe tool bestaat uit drie verschillende kleurfilterfolies (rood, blauw en groen) die het licht filteren. Spuiters leggen de juiste folie op de reparatieplek: de blauwe folie voor de kleurgroep blauw, de rode voor alle rode en roodachtige tinten en de groene folie voor alle groene en groenachtige tinten. De folies filteren de kleurdelen van de aflak die niet met het filter overeenkomen eruit. De spuiter ziet zo in één oogopslag welke grijstint als beste ondergrond dient voor een efficiënte reparatie.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *