Gerommel in top VW

Een en ander lijkt te worden ingegeven doordat een wijziging in de top van Volkswagen aanstaande is: Piëch is 77 en Winterkorn 67. Die laatste wil Piëch opvolgen in de RvC en dat lijkt de patriarch die van VW een concern maakte met twaalf merken, niet te zinnen.

Al enige tijd zijn er in de bestuurslaag onder Winterkorn verschuivingen waar te nemen die erop duiden dat een verandering wordt voorbereid. Daarbij geldt de ‘ijzeren wet’ dat er enkel topmensen worden benoemd die bij VW een enorm lange staat van dienst hebben en die ingenieur zijn, dus geen ‘boekhouder’. Dit ongeacht hoeveel talent VW van andere bedrijven wegkoopt (zoals recent nog de hoogst ongebruikelijke overstap van Andreas Renschler van de Daimler-truckdivisie naar die van Volkswagen).

Insiders houden het erop, dat Rupert Stadler, de huidige topman van Audi, Winterkorn opvolgt. Stadler bemoeit zich ook al als commissaris met de truckdivisie en heeft zojuist de wisseling aan de top bij MAN doorgevoerd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *