Geldvervoerder G4S kiest voor Iveco

De nieuwe wagens zijn ontwikkeld in samenwerking met Iveco Schouten, de Spaanse carrosseriebouwer Tecnove en G4S. De eerste contacten met Iveco-dealer Schouten zijn in 2013 gelegd. In december vorig jaar is gestart met de bouw van een nieuwe geldwagen in samenwerking met de Spaanse carrosseriebouwer Tecnove.

Voor beide partijen lag er de uitdaging om nog in 2014 dertig nieuwe geldwagens te produceren. Deze zomer werd het eerste prototype geleverd aan G4S. De nieuwe geldwagen voldoet aan de zwaarste veiligheidseisen die G4S stelt aan haar geldwagens.

De nieuwe geldwagens, op basis van de Iveco Daily, verschillen van het huidige wagenpark van G4S. Nog dit jaar zullen tien nieuwe wagens geleverd worden, de overige zullen begin 2015 volgen. G4S zal de nieuwe voertuigen landelijk inzetten. Voor de service en onderhoudswerkzaamheden zal het bedrijf gebruik maken van het netwerk van Iveco-dealers.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *