Geesinknorba bestelt 300 Hyzon waterstof aandrijflijnen

Geesinknorba, producent van huisvuilauto’s, heeft met Hyzon een overeenkomst gesloten voor levering van 300 waterstof-elektrische aandrijflijnen de komende drie jaar. Beide bedrijven verwachten verdere groei van het aantal te produceren huisvuiltrucks, nu klanten in toenemende mate inzetten op zero emissie trucks, zeker wanneer er in Europa meer groene waterstof beschikbaar komt.

Geesinknorba zegt in Europa zo’n 7500 huisvuiltrucks verkocht te hebben. Wanneer klanten een waterstof-elektrische aandrijving wensen, dan wordt die geleverd door Hyzon. Geesinknorba levert desgewenst ook batterij-elektrische aandrijvingen en wil in de positie verkeren dat het kan leveren wat de klant wenst.

Onderhoud en reparatie

Beide bedrijven willen samenwerken zodat klanten van Geesinknorba ook terug kunnen vallen op hun leverancier in het geval van onderhoud en reparatie. Zo willen beide partijen de overstap naar  emissievrije huisvuilinzameling vereenvoudigen. Volgens Geesinknorba is de verachting dat de eerste huisvuiltrucks uitgerust met een Hyzon-aandrijflijn, aan de gemeente Barcelona geleverd gaan worden. De productie gebeurt bij de fabrikant zelf in Emmeloord.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3411 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.