Geen Volvo en Renault Trucks op Solutrans

Nota bene werd in 2013 de grootste introductie die Renault Trucks ooit deed, drie nieuwe truckseries die het Euro VI tijdperk markeren, gedaan in hetzelfde beurscomplex. Renault is natuurlijk het belangrijkste merk op de markt in eigen land. De absentie van het ‘nieuwe Renault Trucks’, waarbij Volvo duidelijk aan de touwtjes trekt, moet een flinke tegenvaller zijn. De lokale verkooporganisatie kan de eigen trouwe klanten nu niet ontvangen. Op de RAI in Amsterdam waren beide merken wel prominent aanwezig.

Solutrans is van oorsprong een trailerbeurs waar uiteindelijk ook de trucks heen kwamen, die daarvoor in Parijs ‘acte de présence’ gaven. Al snel werd duidelijk dat het voor de truckers beter was om bij de trailers aan te sluiten. Echter wanneer we de stands bekijken van DAF en de andere truckmerken, dan is het redelijk ‘piano-an’ en is het de trailerindustrie van zowel Frankrijk als Spanje, Duitsland en Italië die de boventoon voeren op deze beurs.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.