FTT rust koeltrailers uit met Thermo King

Hiermee heeft de Farm Trans Group in totaal de beschikking heeft over een vloot van 250 koeltrailers. Hierin is dus een fikse efficiencyslag te bereiken voor het bedrijf.

Manager Fleetsupport Jan-Marijn Vink bij Farm Trans Group: “Wanneer je ons werk bekijkt, dan lijkt het op het eerste gezicht dat er weinig verbetering in efficiency te behalen valt. Thermo King heeft ons aangetoond dat er toch echt wel verbeteringen te realiseren zijn. En wanneer de genoemde besparing zich over de volle breedte van de vloot voor doet, dan hebben alle betrokkenen, niet in de laatste plaats het milieu, daar baat bij.”

Hij legt uit dat er met de trailers uiteenlopende producten vervoerd worden in temperatuur variërend tussen de -20 graden celcius voor diepgevroren vlees, 8 graden celcius voor AGF en 20 graden celcius voor chocolade. Vink: “Daarvoor is bij de nieuwe Thermo King machines van te voren het optimale koelprogramma in te stellen via Optiset . We kunnen onze klanten hierdoor garanderen dat hun product in optimale conditie bij de eindklant afgeleverd wordt.”

Farm Trans Group is een bedrijf met meerdere vestigingen en met chauffeurs van verschillende nationaliteiten. “We hebben gezien dat de nieuwe Thermo Kings efficiënter zijn. Ze maken ook minder draaiuren. De pull-down is beter, waardoor de laadruimte eerder op de gewenste temperatuur is. Daarbij melden de chauffeurs dat ze stiller zijn. En wanneer er zich dan ook nog op korte afstand een servicevestiging van Thermo King bevindt, dan is wat ons betreft het plaatje compleet”, besluit Vink.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3491 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *