Ford Trucks benoemt importeur in Duitsland

De Turkse truckfabrikant Ford maakte nogal luid en duidelijk zijn opwachting op de IAA van 2018, maar een importeur was er niet in Duitsland en eigenlijk nog nergens in het westen van Europa. Daar komt nu verandering in.

Medio maart jongstleden stelde Ford ook al een importeur in België, in Turnhout om precies te zijn. De nu aangestelde Duitse importeur is net als zijn Belgische collega al lang vertrouwd met Ford. Al sinds 1927 verkoopt de Stegmaier Gruppe voertuigen van dit merk.  

De Stegmaier Gruppe stelt meteen zestien bedrijven als servicepunt. Kenmerk hiervan is dat ze alle op doorgaande routes bevinden voor het internationale vrachtverkeer. Dat is van belang, omdat er heel wat Ford trucks zijn verkocht in het oostelijk deel van Europa. Deze trucks zijn regelmatig in het westen te vinden. Voor het einde van dit jaar wil Stegmaier 25 servicepunten in Duitsland aangesteld hebben voor Ford. Zijn we weer een jaar verder, dan moet dit aantal verdubbeld zijn.

In 2025 wil Ford Trucks een marktaandeel van vijf procent gerealiseerd hebben. Tot nu toe levert het merk alleen een 4×2 trekker. Binnenkort komt er een drie-asser bij alsmede enkele bouwvoertuigen. Ford wil verder een Europees onderdelencentrum realiseren in het Duits-Franse grensgebied. Verwacht wordt dat Ford dit jaar ook een importeur in ons land benoemt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.