FNV verliest kort geding Vos Deventer

Door een constructie met Roemeense en Litouwse vennootschappen, laat Vos chauffeurs uit die landen in en vanuit Nederland werken als chauffeur voor een loon van omgerekend tussen de 220 en 400 euro per maand. FNV heeft geprobeerd om die constructie in een kort geding te laten verbieden. Volgens de rechter zijn er echter nog vragen over de feitelijke constructies. Als de vakbond een verbod wil, moet zij een gewone procedure voeren, ook wel een bodemprocedure genoemd, zo stelt de rechtbank.

Edwin Atema van FNV – Stichting VNB is teleurgesteld over de uitspraak: “Wij hebben al gelijk gekregen in een andere zaak, in een bodemprocedure bij de rechtbank in Den Bosch. Wij hadden daarom gehoopt dat de rechter nu ook in een kort geding klip en klaar zou zeggen dat door deze schijnconstructies de cao wordt overtreden. De naam van de Nederlandse directeurs staat gewoon onder de Roemeense arbeidscontracten. In de contracten staat dat de chauffeurs gewoon voor het Nederlandse bedrijf werken. Wij hebben nog een tiental zaken die vrijwel identiek zijn. Als wij deze zaak in kort geding hadden gewonnen, was het ook voor die bedrijven duidelijk dat zij illegaal werken. Het is jammer dat er nu nog meer procedures nodig zijn om dat aan te tonen.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *