Files kosten Nederland 852 miljoen euro

De totale schade van files op de snelwegen kostte bedrijven vorig jaar 852 miljoen euro. Dit is een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor, toen de schade nog 797 miljoen euro bedroeg.

EVO en TLN presenteren de uitkomsten van het onderzoek maandag in de Economische Wegwijzer, een jaarlijks overzicht van de top twintig duurste files in Nederland voor bedrijven. Volgens de organisaties moet het kabinet een reeks knelpunten direct aanpakken. De Tweede Kamer debatteert maandag hierover.

De grootste economische schade door files vond plaats in Noord-Brabant: op de A58 tussen de knooppunten Galder en Batadorp (8,4 miljoen euro). Verder voert vooral de provincie Zuid-Holland de lijst aan: bijna de helft van de duurste trajecten komt uit die provincie. EVO en TLN stellen dan ook dat de regio Rotterdam dichtslibt. De lijst met de top twintig duurste files laat verder zien dat ook de provincie Gelderland veel knelpunten kent.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *