Fatrans neemt Ditraco over in België

Met ingang van 1 maart 2021 is het Belgische transportbedrijf Ditraco overgenomen door Fatrans. Deze strategische overname maakt verdere groei mogelijk voor de huidige bedrijfsactiviteiten van Ditraco. Het versterkt ook de huidige positie van Fatrans in de Belgische markt, aldus Fatrans.

Ditraco is gevestigd in het Belgische Molenstede en is specialist op het gebied van geconditioneerd transport en opslag van levensmiddelen. Met 25 medewerkers en 22 trucks verzorgt Ditraco dagelijks de distributie voor klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Versproducten

Fatrans ontstond in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en groupage van versproducten. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Fatrans vestigingen in Dronten, Venlo, Paderborn (DE), Mannheim (DE), Hamburg (DE) en München (DE). De huidige focus ligt dan ook op het beleveren van distributiecentra in Nederland, Duitsland en België. Het is onderdeel van Fatels Food Group.

De activiteiten van Fatrans en Ditraco zijn zeer complementair, schrijft Fatrans. Beide zijn familiebedrijven die gaan voor lange termijnrelaties met klanten en zich sterk focussen op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. De raakvlakken maken dat door de integratie van de Belgische activiteiten een breder opererend bedrijf kan worden neergezet.

Efficiency

Het doel is om op deze manier de klanten nog efficiënter te kunnen bedienen door het uitbouwen van groupagetransport. Daarnaast brengt de samenwerking ook andere synergievoordelen met zich mee en breidt Fatrans haar netwerk voor versproducten in de Belgische markt verder uit.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3416 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.