EVO stuurt brandbrief naar Europese Commisie

Op de Franse wegen zijn vandaag opnieuw blokkades opgericht door boeren. Deze keer ligt het accent op de wegen vanuit Luxemburg naar Frankrijk, maar er wordt niet uitgesloten dat elders ook spontane blokkades ontstaan.

Het leek er vorige week even op dat de boeren hun strijd voor beteren prijzen voor hun producten hadden gestaakt. De Franse regering is immers de boeren tegemoet gekomen met een extra subsidie van 600 miljoen euro. Desalniettemin hebben de vakbonden van de boeren besloten om opnieuw het zware stakingsmiddel aan te grijpen.

De verkeersinformatiedienst VID raadt Nederlandse automobilisten op weg naar het zuiden af de route via Luxemburg te kiezen. De boerenvakbond heeft aangekondigd deze weg te gaan blokkeren. Er worden lange files verwacht. Ook op de A4 en RN4 zal het verkeer worden gehinderd bij Phalsbourg. De boeren beginnen hun protest om 08:00 uur en zullen waarschijnlijk doorgaan tot minimaal het einde van de dag. Beter is het om de route via Brussel, Valenciennes, Reims en Troyes te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *