EU-subsidie voor duurzame vervoersprojecten

Vanuit het CEF-budget is er een cofinanciering voor de projecten binnen het Trans-European Network for Transport. Met deze bijdragen wil de Europese Commissie knelpunten op de huidige vervoersnetwerken van de 28 lidstaten oplossen en de economische groei en concurrentiekracht bevorderen.

In Nederland valt het Europese programma CEF Transport onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert een deel van het programma uit in opdracht van het ministerie.

Projectvoorstellen kunnen tot 26 februari 2015 worden ingediend door de lidstaten zelf, door ondernemingen, publieke instellingen en publiek-private samenwerkingsverbanden, die gevestigd zijn in de Europese Unie. Voorstellen dienen, voordat zij worden ingediend in Brussel, de instemming te hebben van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De aanvragen verlopen via RVO.

Budget

In de periode van 2014 tot 2020 is in totaal 26,2 miljard euro beschikbaar voor investeringen in het trans-Europese vervoernetwerk. Dit is inclusief 11,3 miljard euro voor de cohesielanden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *