ENN Clean Fuels opent tankstation voor LNG

De nieuwe installatie vervangt de huidige, semi-mobiele van ENN in Zaandam. De opslagcapaciteit bedraagt zestigduizend liter – voldoende om zo’n 150 vrachtwagens per dag af te vullen.

Nieuw is verder een tankvrijgave- en registratiesysteem dat ENN samen met logistiek dienstverlener Simon Loos ontwikkeld. Een ingebouwde voertuigkoppeling communiceert draadloos met het tankstation, dat daardoor alle relevante truck-, tank- en chauffeursinformatie automatisch en op afstand uitleest. Er is hiermee dus geen handmatige invoer meer nodig; de voertuig- en tankinformatie is honderd procent betrouwbaar en digitaal beschikbaar voor bijvoorbeeld wagenparkbeheerders.

Albert Heijn is koploper in het gebruik van LNG als schone vervanger van diesel in wegtransport. In 2011 nam de onderneming, in samenwerking met Simon Loos, dertig LNG-trucks in gebruik voor de winkeldistributie. Aansluitend volgden meer vervoerders. Inmiddels rijdt ruim tien procent van de vrachtwagens voor Albert Heijn op LNG. Met name op het gebied van luchtkwaliteitsemissies en geluidsniveau biedt deze brandstof grote voordelen. De inzet van de LNG-trucks maakt bovendien verruiming mogelijk van de venstertijden en speciale ontheffingen in de stedelijke gebieden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Maarten Molenaar † has 365 posts and counting. See all posts by Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *