Elmers breidt uit met MAN

Elmers is een familiebedrijf, met vestigingen in Hoofddorp en de luchthaven Schiphol. ”De luchthaven is voor ons de core-business”, vertelt Anthon Elmers. ”Zowel de luchtvracht vanaf Schiphol tot de bestemming het land in, als de aanvoer en afhandeling van export-goederen is onze specialiteit.” Naast de luchtvracht voert Elmers ook transportopdrachten uit die geen relatie hebben tot de luchthaven. Dit loopt uiteen van zware rollen papier tot uiterst fragile printerapparatuur. De jonge vloot telt inmiddels meer dan veertig trekkende eenheden, het wagenpark bestaat volledig uit MAN. De eigen trailervloot is heel divers, uiteenlopend van grootvolume-opleggers tot schuifzeilen en gesloten carrosserieën. De grote kracht is dat Elmers naast de transportactiviteiten ook over een modern eigen warehouse beschikt met een opslagruimte van ruim 2.500 vierkante meter.

Bespoedigd

Door de forse toename van ritten richting de Maasvlakte zijn de investeringen in de nieuwe Euro 6 voertuigen wel bespoedigd. ”In de regel gaan de trekkers bij ons probleemloos acht tot tien jaar mee, bij een jaarkilometrage van circa. 80.000 tot 100.000 kilometer. Vanwege de milieueisen op de Maasvlakte, hebben we besloten nu wat eerder te investeren. Het betreft trekkers van het type TGX 18.440”, legt Anthon Elmers uit, die samen met zijn broer Peter Elmers de directie van het bedrijf vormt. Leidend hierin is dat Elmers prima ervaringen heeft met de huidige MAN’s. ”De eerste vier Euro 6 trucks rijden al een tijdje. En ze zijn toch weer zuiniger dan de Euro 5 varianten”, aldus Elmers. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *