Elenbaas stapt in ATIS-netwerk

Het automatisch bandenspanningssysteem maakt gebruik van het persluchtsysteem van de trailer om een band bij te pompen die luchtdruk verliest. Het systeem zorgt onder het rijden voor een optimale bandenspanning door via het aslichaam de lucht in de band te pompen. Een indicatielampje, dat op het kopschot van de aanhangwagen/oplegger gemonteerd is, signaleert een mogelijk verlies van druk. Met dit controlelampje kan ook de correcte werking van het systeem gecontroleerd worden.

Een terugslagklep, geïntegreerd in de vulslang, beschermt elke andere aangesloten band in geval van extreem drukverlies door een klapband. Het drukventiel dat in de controlebox geïntegreerd is, beschermt het rem- en luchtveersysteem bij overmatig drukverlies. Hierdoor is de werking van het systeem te allen tijde gegarandeerd. ATIS kan door alle trailerbouwers gemonteerd worden op alle merken trailerassen.

Carrosserie Elenbaas uit Poortvliet is al importeur van Lamberet koel-/vriescarrosserieën, dealer van het volledige Palfinger autolaadkranengamma, Bott-Vario bedrijfswageninrichtingen en Kerstner bedrijfswagenisolatie.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *