Eigen vervoerder Destil koopt MAN’s en VW’s

Een typisch geval van one stop shopping, een werkwijze die Destil ook bij haar klanten aanmoedigt. MAN Tilburg verzorgt verder alle service en onderhoud aan de MAN-voertuigen door middel van reparatie- en onderhoudscontracten. Hierdoor kan Destil zich volledig richten op zijn kernactiviteiten.

In Nederland worden de veertig vestigingen van Destil beleverd vanuit het centrale magazijn in Tilburg. Dankzij een moderne en geavanceerde smart planning tool worden de routes zo efficiënt mogelijk ingedeeld voor de negentien eigen MAN-vrachtwagens. Per dag worden er 700 adressen beleverd met meer dan 3.000 colli. Destil heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan en de investering in de efficiënte Euro VI MAN TGL trucks en de Volkswagens Crafter past in dat beleid.

Kostenbeheersing

De TCO van de nieuwe MAN-trucks wordt nauwgezet bijgehouden en het verbruik is daar een belangrijk deel van. Monitoring van bandenspanning is eveneens een wezenlijk aspect waar de chauffeurs op toe zien. De nieuwe MAN-bakwagens zijn voorzien van een acht meter lange laadbak van ECF uit Eindhoven met een achtersluitende laadklep. Voor extra veiligheid van het overige verkeer zijn er onder andere flitsers aangebracht in de grille. Verder is er achteruitrijcamera gemonteerd. De chauffeurs van Destil hebben een extra luxe chauffeursstoel tot hun beschikking. Ook dat is een stukje veiligheid, want wie comfortabel zit, blijft langer alert.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *