Eerste Vlaamse LZV de weg op

De LZV hoort bij de vloot van Ninatrans en gaat bier van Inbev vervoeren. Deze biergigant rijdt ook in Nederland met dit concept. Dagelijks legt de LZV een rit af vanuit de omgeving van Leuven naar de Antwerpse haven.

Eerste voornemens voor een praktijktest met LZV op Vlaamse wegen dateren van 2012. Het leek eenvoudig, er zou een wet naar Nederlands model opgetuigd worden waarna het voor de hand leek te liggen dat LZV met containers zouden gaan pendelen tussen de Rotterdamse en Antwerpse havens. Zover is het dus nog lang niet. TLN en EVO klagen dat de Vlamingen veel strengere criteria hanteren en op voorhand al alle aanvragen vanuit Nederland hebben afgewezen.

De stand van zaken is nu dat er voorzichtig stemmen opgaan om de criteria, met inachtneming van de verkeersveiligheid wel wat soepeler kunnen. Ook werd bekend dat spoedig nog een zestal combi’s toegelaten gaan worden, maar dan volgens de huidige criteria.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *