Eerste New Cool-trailer de weg op

De trailer is uitgerust met een energie genererende as en heeft zonnepanelen op het dak. Als basis voor de trailer dient een Schmitz koeltrailer, die voor deze constructie is voorzien van Valx-assen. Valx is de leverancier van de ‘energie-as’, die elektriciteit levert aan de koelmotor wanneer de chauffeur remt of de combinatie laat uitrollen. Er is een op maat gemaakte koelinstallatie opgebouwd, die dus zelf geen koelmotor heeft.

De nieuwe trailer wordt ingezet voor nationaal en internationaal transport en is voorzien van een internationaal georiënteerde en beslist niet-alledaagse bestickering. Deze laat zien dat dit niet zo maar een koeltrailer is. De trailer is stukken duurder dan een normale koeltrailer. Daardoor least Coenen deze trailer bij Heetkamp, die stelt dat de trailer zich na zeven jaar terugverdiend moet hebben.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *