Duizendste klant voor Paccar Parts Fleet Services

Paccar Parts Fleet Services (PPFS) heeft Georgi Transporte uit Duitsland als duizendste klant verwelkomd. PPFS biedt internationale vloten pan-Europese contracten voor de levering van onderdelen en service bij de DAF-dealer.

Paccar Parts Fleet Services werd tien jaar geleden geïntroduceerd. Floris van Wijk, Director Fleet Sales Paccar Parts Europe: “Het programma ontzorgt vervoerders bij de inkoop van onderdelen en onderhoud in heel Europa. We garanderen gelijke prijzen voor onderdelen bij alle deelnemende DAF-dealers en we vereenvoudigen de administratieve processen met verzamelfacturen voor het onderhoud van het gehele wagenpark, waar dat in Europa ook wordt uitgevoerd. Bovendien krijgen PPFS-klanten aantrekkelijke kredietfaciliteiten aangeboden waardoor contante betalingen niet nodig zijn.”

Luchtvrachtspecialist

Georgi Transporte is gespecialiseerd in luchtvracht en gebruikt daarvoor speciale ‘rollerbed’ trailers. De duizendste klant van PPFS verbindt alle grote vrachtluchthavens via zijn Europese netwerk en garandeert de kortste levertijd. De onderneming heeft als thuisbasis Frankfurt Airport en begon in 1953 met twee vrachtwagens. Tegenwoordig bestaat de vloot uit meer dan 400 voertuigen – waarvan bijna de helft een DAF is – en 450 opleggers. Georgi Transporte telt 950 medewerkers en werkt vanuit negen kantoren in heel Europa.

Steeds meer DAF trucks

Het aantal DAFs in het wagenpark van de onderneming neemt steeds verder toe: binnenkort bestaat de helft van de vloot uit DAFs XF. Georgi Transporte is vastbesloten om door te groeien en wil zich daarom concentreren op haar kernactiviteit: transport. Hubert Hohl, Head of Truckfleet bij Georgi Transporte: “Dankzij PPFS kunnen we onze efficiëntie verder verhogen. Omdat we veel locaties en trucks door heel Europa hebben, is het fijn dat we één aanspreekpunt hebben voor de aanschaf van onderdelen in alle landen waar we actief zijn. Ook op administratief gebied levert PPFS een groot voordeel op: in plaats van aparte rekeningen van alle verschillende dealers waar we voorheen onderdelen kochten, ontvangen we nu één verzamelfactuur.”

Ruim 30 jaar samenwerking

Bij het ondertekenen van het 1.000e PPFS-contract, stelde Jürgen Georgi, CEO van Georgi Transporte: “Onze relatie met DAF en PACCAR Parts bestaat al meer dan 30 jaar. We trekken op als echte partners om onze transportefficiency steeds verder te optimaliseren. Het Paccar Parts Fleet Services programma is een goed voorbeeld van een service die direct bijdraagt aan onze winstgevendheid.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *