Duitse tol-terminals bij de grens verdwijnen

Sinds 2005 staan bij diverse tankstations en chauffeurscafé’s nabij de grens met Duitsland tol-terminals. Hier kunnen chauffeurs die een enkele keer Duitsland in rijden, een tolkaartje kopen voor toegang tot het Duitse wegennet. Maar de terminals gaan verdwijnen.

Volgens de uitbater van de Duitse maut, Toll Collect, wordt 99% van alle boekingen via de OBU gedaan, dat is het kastje dat bij je voorruit zit. Behoor je tot die bedrijven die maar af en toe in Duitsland rijden, download dan de app, zeggen de Duitsers.

Veel minder boekingen

Omdat het aantal boekingen terugliep, nam het aantal terminals waar je nog handmatig je rit kon invoeren voor een eenmalig kaartje, terug van 1100 naar 120, zegt Toll Collect. Die laatste 120 terminals worden deze en volgende maand verwijderd.  Toll Collect benadrukt, dat met de OBU, die gratis is, je je route onderweg altijd kunt wijzigen, met zo’n kaartje zit je natuurlijk altijd aan je route vast. Wil je dan toch handmatig werken, gebruik dan de app.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.