Dubbeldekker Van Eck voor Claus Reformwaren

Claus Reformwaren Service Team doet dit niet allemaal zelf. Een deel van de logistiek, zoals in het noorden van Duitsland en in Frankrijk, wordt uitbesteed aan grote logistieke dienstverleners. Oostenrijk en Zwitserland, alsmede Zuid- en Midden-Duitsland belevert Claus allemaal zelf. Daartoe beschikt het bedrijf over eigen distributiecentra nabij München, Frankfurt en Dortmund, terwijl zich de hoofdvestiging in Baden-Baden bevindt, in het zuidwesten van Duitsland. Met een kleine vijftig voertuigen en voertuigcombinaties wordt de distributie uitgevoerd. Claus Reformwaren biedt keuze uit een assortiment van meer dan 20.000 artikelen.

Van Eck is een van de eerste fabrikanten van dubbeldekstrailers die zich actief inzet om de CO2-uitstoot bij de activiteiten van klanten te reduceren. Al zeventien jaar is Van Eck aanspreekpunt voor dit type trailer en Claus Reformwaren Service Team vertrouwt voor hun eerste dubbeldekker dus logischerwijs op Van Eck.

Tussen de distributiecentra

Wanneer winkels producten van Claus Reformwaren Service Team bestellen, treedt er een systeem in werking dat garandeert dat er binnen 24 uur geleverd wordt. Een cruciaal onderdeel van dit systeem is een lijndienst die het bedrijf onderhoudt tussen de vier distributiecentra. Het is hier waar het bedrijf koos voor een dubbeldekstrailer van Van Eck. “Daarmee kunnen we 87 rolcontainers per rit vervoeren, terwijl we keurig aan alle regels voldoen ten aanzien van maten en gewichten. Bovendien besparen we door met een dubbeldekstrailer te werken flink op de uitstoot van CO2”, legt Harald Börsig van Claus uit.

“We hebben Van Eck leren kennen als de enige trailerfabrikant die in staat is om trailers te bouwen die zo nauwkeurig bij onze logistieke activiteiten aansluiten. De Eckstreme Dubbeldektrailer is bijzonder efficiënt, is uitgerust met de beste veiligheidsvoorzieningen en is het toonbeeld van wat er technisch mogelijk is. Ons contact met Van Eck is van meet af aan prettig verlopen. Het is onze eerste Van Eck, en we sluiten niet uit dat er meer zullen volgen. Het zou goed zijn voor het milieu wanneer veel meer bedrijven met zulke trailers zouden gaan rijden”, aldus Börsig.”

Koelmachine

De trailer, waarmee alleen gereden mag worden door chauffeurs die er eerst vertrouwd mee zijn gemaakt, is uitgerust met een stille, zuinige koelmachine en kan daardoor alle producten uit het assortiment van Claus reformwaren binnen de wettelijke temperatuurseisen vervoeren. “Door met de Eckstreme Dubbeldekstrailer te werken sparen we ritten uit en kunnen we grote hoeveelheden product verplaatsen, waardoor we de winkels van onze klanten sneller en beter op peil kunnen houden”, aldus Börsig.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 397 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *