Damen Hydrauliek verder onder HIAB

HIAB Benelux breidt in Nederland uit met de overname van drie dealervestigingen die vallen onder de vlag van Damen Hydrauliek, één in Brabant en twee in Limburg. De overname biedt HIAB de mogelijkheid om meer continuïteit in bedrijfsvoering te creëren. Daarnaast ziet het bedrijf kansen om in het zuiden van het land een optimalisatieslag te maken.

Alle dertig medewerkers van Damen Hydrauliek worden toegevoegd aan het personeelsbestand van HIAB. Er gaan geen banen verloren bij de overname, zegt het bedrijf. HIAB kent momenteel in Nederland productielocaties in Meppel, Zaltbommel, Rotterdam en Groningen. Daarnaast werken ze over het hele land met onafhankelijke dealers voor verkoop en onderhoud. De overname van de dealervestigingen van Damen Hydrauliek is in dat opzicht een trendbreuk. HIAB zag in dit specifieke geval aanleiding om van de bedrijfskoers af te wijken, maar benadrukt tegelijkertijd dat het geen ambitie heeft om meer dealervestigingen in te lijven.

Meekijken

Directeur Ignace van Stekelenburg: “Wim Damen was jaren geleden onze eerste HIAB-dealer in Nederland. Onze samenwerking dateert al van 1979. Sinds die tijd zijn wij verzekerd van een goede vertegenwoordiging in het zuiden van het land met een gekwalificeerde service voor HIAB klanten. Toen Wim Damen ons vorig jaar plotseling kwam te ontvallen, was ons er daarom veel aangelegen om daarin continuïteit te waarborgen. Tegelijkertijd zien wij ook mogelijkheden voor groei. We gaan daarom ook investeren in nieuwe huisvesting en de installatie capaciteit. HIAB klanten in het zuiden van het land zullen daar profijt van hebben. Naast service en verkoop, heeft Damen in de afgelopen jaren ook op kleine schaal opbouw van apparatuur voor ons verzorgd. Wij merken dat klanten het prettig vinden als ze tijdens de opbouw van nieuw apparatuur in het proces kunnen meekijken. Voorheen was dat lastig met de meeste opbouw op afstand in Meppel, Zaltbommel, Rotterdam of Groningen. Dat we nu onze dienstverlening voor opbouw uitgebreider in de regio Brabant en Noord[1]en Zuid-Limburg aan kunnen bieden, zien we als een grote vooruitgang.”

Door de overname van de vestigingen van Damen Hydrauliek groeit het personeelsbestand van HIAB Benelux in Nederland naar bijna tweehonderd medewerkers.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3351 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.