Dr. Bernard Krone overleden

Na een kort ziekbed is dr. Bernard Krone vandaag overleden. Hij was een markante Duitse industrieel die zijn familiebedrijf flink wist te laten groeien.

Krone bestuurde een bedrijf bestaande uit twee divisies: productie van landbouwmachines en de bouw van trailers. Op beide speelvelden wist hij zijn bedrijf flink te ontwikkelen. Hij ontwikkelde het bedrijf voortdurend en nam belangrijke beslissingen om het bedrijf op genoemde speelvelden leidend te houden: naast het betreden van de bedrijfswagensector, vestigde hij onder andere zelfrijdende technologie in de landbouwtechniek en specialiseerde hij het bedrijf Krone in oogsttechnologie. Zo gaf hij decennialang vorm aan de bedrijfsgroep, ontwikkelde hij producten en zette hij de koers uit voordat hij in 2010 officieel met pensioen ging en het roer overdroeg aan zijn zoon Bernard Krone de vierde.

Overnames

Met de overname van Norfrig begin deze eeuw werd Krione een voorname speler in koeltrailers. Verder nam Krone Gigant over, om assen met eigen logo te kunnen bouwen en verkopen. Ook wissellaadbakkenbouwer Brüggen kwam in bezit van het familiebedrijf. 

Aftersales Truck Magazine condoleert alle betrokkenen, niet in de laatste plaats bij Krone Nederland.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *