Digitale recorder bij 360 Omnivue

Hierdoor is het mogelijk om, op een later tijdstip, allerlei gegevens over de gereden route terug te zien. Naast de beelden registreert de recorder namelijk ook de gereden snelheid, de route en de bewegingen van het voertuig.

Met name bij een verkeersongeval komen deze gegevens goed van pas. Zo is gemakkelijk vast te stellen wat de toedracht van het ongeluk is en kunnen vervelende en langdurige verzekeringskwesties voorkomen worden. De DR-400 kan, in combinatie met 360 Omnivue, tot 240 uur aan beeldmateriaal en gegevens opnemen op de uitneembare harde schijf van 500 gigabyte.

Software

Het systeem wordt geleverd met speciale en eenvoudig te gebruiken software. Op een overzichtelijke manier zijn alle gegevens die de DR-400 heeft opgenomen zichtbaar. Dit zijn de opgenomen beelden van de vier camera’s van het Omnivue-systeem, een kaart van Google Maps met de gereden route, de snelheid en de door de shocksensor geregistreerde bewegingen van het voertuig. Hierdoor is snel een goed overzicht te krijgen van de situatie.

Ongevoelig voor fraude

De DR-400 kan bij truckdealers samen met 360 Omnivue worden ingebouwd op een in samenspraak met de klant te bepalen plaats. Het is daarnaast mogelijk om de recorder in een afsluitbaar kastje te laten monteren. Hierdoor is het onmogelijk om zomaar de harde schijf uit de behuizing te halen en de opgenomen gegevens te verwijderen of te manipuleren. Het systeem wordt hiermee dus ongevoelig voor fraude.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *