Diefstalcijfers gehalveerd sinds 2005

Voor de categorie zware bedrijfswagens is afgelopen jaar een laagterecord bereikt als het gaat om de diefstalcijfers. Bij de aanpak van voertuigcriminaliteit is ook een snelle registratie van gestolen voertuigen van belang benadrukt AVc-directeur Titus Visser: “Politie, RDW en Verzekeraars hebben samen een Aangiftepunt Voertuigdiefstallen ingericht. Hierdoor staat een gestolen voertuig binnen een of twee uur na de telefonische melding door de eigenaar al geregistreerd in alle bestanden en kan de opsporing direct beginnen. Dit gaat ons helpen, meer gestolen voertuigen terug te vinden.” AVc verwacht ook dat voertuigdiefstal hierdoor minder aantrekkelijk wordt voor criminelen.

Onderstaand twee overzichten. De landkaarten laten duidelijk zien dat de diefstalrisico’s voor opleggers het hoogst zijn rondom het logistieke knooppunt Rotterdam. Voor de zware bedrijfsvoertuigen ligt het zwaartepunt juist rond Eindhoven. De tabel toont niet alleen de diefstalcijfers op merkniveau, maar ook de teruggevonden exemplaren. MAN springt eruit met een terugvindpercentage van 75 procent, vlak erachter gevolgd door Scania met 62,5 procent.

Diefstalcijfers zware bedrijfswagens versus opleggers

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *