Deutz start testwerk met waterstofmotor

De Keulse dieselmotorenbouwer Deutz start tests in het eigen lab met een motor die waterstof als brandstof gebruikt. Het gaat om een 7,8 liter zescilinder.

Deutz zegt een midsize motor geschikt te hebben gemaakt voor waterstof. Daarmee wil de motorenfabrikant bekijken in hoeverre waterstof geschikt is als brandstof. De motor in kwestie wordt in eerste instantie getest als bedoeld voor stationaire toepassing, bijvoorbeeld in een generator. Ook wordt bekeken of de motor geschikt is voor toepassing in treinen.

Volgens Deutz is de motor volledig CO2 neutraal en heel erg stil. Deutz stelt de motor af op een vermogen van 200 kW (272 pk). Deutz wacht nu af welke eisen geformuleerd gaan worden om motoren zoals deze ook in vrachtwagens te kunnen toepassen, schrijft het bedrijf.  Het eigenlijke testwerk zal volgend jaar beginnen. Deutz hoopt de motor in 2024 operationeel te hebben.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3314 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.