Derde vestiging Van Leeuwen Truckservice

“Met de opening van onze moderne MAN service- en verkoopvestiging in Ridderkerk zetten wij de volgende stap in ons partnership met de huidige en toekomstige MAN-rijders in de regio. De vestiging is helemaal afgestemd op het efficiënt servicen van MAN-trucks, lichte bedrijfswagens en trailers”, vertelt directeur Pieter van Leeuwen.

De vestiging neemt de plaats van de locatie in Rotterdam-Albrandswaard over. Daardoor brengen de technici volgens Van Leeuwen ‘een schat aan ervaring’ met zich mee. Van Leeuwen Truckservice biedt er een uitgebreide one-stop service voor trucks, lichte bedrijfswagens en trailers. Het nieuwe pand is voorzien van de modernste techniek en apparatuur om de klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. De werkplaats is ingericht naar de laatste inzichten. Zo zijn de vijf straten maar liefst dertig meter lang. Ruim voldoende dus om ook complete LZV-combinaties te kunnen servicen en keuren.

Transparant maar compact

Bij het ontwerp van het gebouw stonden duurzaamheid en energiebesparing voorop. “Door het aantal gebouwde meters zo beperkt mogelijk te houden, wordt het milieu minimaal belast. Een compactere werkplek betekent immers ook lagere energielasten. Een optimaal gebruik van daglicht werkt ook energiebesparend. Grote glasvlakken zorgen voor transparante architectuur en lagere verlichtingskosten. De bij de glasgevel geplaatste lamellen houden in de zomer het directe zonlicht buiten voor een aangenaam binnenklimaat voor medewerkers en bezoekers”, aldus Ralph van de Donk van Architéma Architectuurstudio uit Rotterdam. Bij de bouw zijn hoogwaardige en duurzame materialen toegepast door hoofdaannemer Slingerland Bouw.

Putten en bruggen

In de werkplaats zijn naast ruime putten ook hefcilinders aanwezig voor het werken aan meerassige voertuigen en bouwvoertuigen. Op het 6000 vierkante meter grote terrein kunnen trucks geparkeerd worden, een service die ook voor klanten beschikbaar is. Verder is er een wasbox aanwezig en biedt Van Leeuwen Truckservice met het oog op duurzaam rijden een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *