Derde plek voor ‘De Fietsemakers’

Vista is volgens Volvo Trucks de grootste wereldwijde competitie voor After Market personeel. In Nederland deden dit jaar 473 deelnemers mee, verdeeld over 124 teams. Wereldwijd waren dat er 18.500. De Vista 2015-2016 editie was daarmee de grootste ooit.

Het doel van de wedstrijd is het ontwikkelen en verbeteren van de kennis en vaardigheden van Volvo-werknemers. Daarnaast neemt het verbeteren van de After Market dienstverlening bij Volvo Trucks een belangrijke plaats in. “Met Vista willen we laten zien hoezeer wij het werk van monteurs wereldwijd waarderen. Daarnaast is het een manier om te investeren in eersteklas service – een investering die door onze klanten bijzonder op prijs gesteld wordt”, verklaart Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

De Vista-competitie bestaat uit praktijkopdrachten en theorie. Deelnemers moeten een aantal werkstations afwikkelen, met uiteenlopende opdrachten, waaronder diagnosticeren of specifieke problemen oplossen. De teams worden beoordeeld op samenwerking, het oplossen van problemen en werken via de Volvo-richtlijnen met als doel de kwaliteit van de service te optimaliseren.

Het eerste deel van de Vista-competitie begon met drie theoretische ronden en vond plaats in september, november en februari. De beste teams plaatsten zich voor de halve-finale, die gehouden werd in april. Bluekens Truck en Bus Middelharnis won onder de naam: ‘de Fietsemakers’. De naam van het team verwijst naar een grijs verleden, waarin Bluekens zich richtte op het repareren van fietsen. Richard Broeders, werkplaatschef: “Het is een wat vreemde naam, maar zie het als ode aan Bluekens. Het bedrijf is ontstaan in 1823 en vanaf ongeveer 1920 richtte men zich op het onderhoud van fietsen en motoren.”  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *