Dealer Bluekens EV adviseert gemeente Rotterdam in ZES

De in elektrische trucks gespecialiseerde dealer Bluekens uit Oosterhout sluit zich aan bij het convenant Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Het bedrijf zal de gemeente Rotterdam begeleiden en adviseren op weg naar verduurzaming van de stad en wordt daarmee onderdeel van de community Logistiek 010. Ook Rotterdamse ondernemers kunnen aanspraak maken op advies en begeleiding.

Het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) beschrijft hoe Rotterdam in 2025 wil komen tot uitstootvrije stadslogistiek in de binnenstad. Het gezamenlijke doel van overheid en bedrijfsleven is de luchtkwaliteit verbeteren, de binnenstad bereikbaar houden en de CO2-uitstoot verminderen. Bluekens EV heeft hierin een adviesfunctie en stelt elektrische voertuigen beschikbaar voor tests. 

Tot 2030

Het Convenant ZES loopt tot ten minste 2030. Bluekens EV werkt in die periode samen met de gemeente Rotterdam en de andere convenantpartners aan het begeleiden en adviseren van ondernemers in en rondom Rotterdam bij de keuze voor emissievrije voertuigen. Ook zullen zij ondernemers informeren over de ZES-zone en de urgentie om over te stappen. Daarnaast stelt Bluekens emissievrije voertuigen en laadpassen beschikbaar, zodat Rotterdamse ondernemers elektrisch vervoer kunnen uitproberen. 

Bluekens EV zal de komende jaren bijdragen aan de ontwikkeling van laadinfra op Rotterdamse bedrijfslocaties middels een energiescan, de aanschaf en implementatie van laadpalen begeleiden en de inzetbaarheid van emissievrije wagenparken optimaliseren door kennis en ervaring te delen. De gemeente Rotterdam biedt als proef tien energiescans aan ondernemers met een complexe uitdaging op het gebied van elektrische voertuigen laden aan. Dit loopt via het Ecostars traject.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3489 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *