Daimler snijdt auto- en truckdivisies van Mercedes los van elkaar

Daimler zet het plan door om de auto- en truckdivisies van Mercedes te splitsen in twee aparte, beursgenoteerde bedrijven. Hierover wordt op 1 oktober een speciale aandeelhoudersvergadering gepland.

Zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen zijn het erover eens dat er twee beursnoteringen komen. Daimler AG zal een minderheidsaandeel van 35% hebben in de nieuwe Daimler Truck Holding AG. Vijf procent daarvan is in handen van het Daimler pensioenfonds.  Aandeelhouders van Daimler ontvangen een extra aandeel in de Truck-holding voor elke twee aandelen die ze in Daimler AG hebben. Op 1 oktober moet een en ander geformaliseerd worden.  

Daimler Truck holding

Bij deze nieuwe Daimler Truck holding werken 100.000 mensen in meer dan 35 fabrieken. De truckdivisie omvat de merken Mercedes-Benz (Europa), Freightliner (VS), Western Star (VS, Canada),  FUSO (Azië), en Bharat Benz (India). Hier komen nog enkele busmerken bij, zoals Setra. In de eerste helft van dit jaar zette dit bedrijf 18,7 miljard euro om, en behaalde het een winst van 1,9 miljard. Topman Martin Daum zegt dat dit bedrijf de weg naar emissievrij wegtransport zal aanvoeren.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.