Dagelijks 500 Nederlandse trucks naar Engeland

In totaal voerden Nederlandse trucks vorig jaar ruim 180.000 ritten uit naar het Verenigd Koninkrijk, geladen met vooral landbouwproducten en levensmiddelen. Alleen Engelse en Poolse trucks maken vaker de oversteek. Deze cijfers staan in een actueel daglicht, nu de spoorterminal van Calais alsmede de chauffeurs die daar heen rijden, te kampen hebben met overlast door illegale migranten.

Geschat wordt dat er bij Calais zo’n 2500 migranten hun kans afwachten om zich in vrachtwagen te verstoppen om zo illegaal in Engeland terecht te kunne n komen. Inmiddels blijkt de overlast ook in Hoek van Holland toe te nemen.

Het Verenigd Koninkrijk is in Europa na Duitsland, België en Frankrijk het land dat het vaakst door Nederlandse vrachtwagens wordt aangedaan. Het merendeel van de ritten (ruim 90 procent) wordt verricht door beroepsvervoerders die dus voor derden rijden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *